Kilometrul urban, 2013

flyer km text

Care este rolul axei Lascar Catargiu – Gheorghe Magheru – Nicolae Balcescu – I.C. Bratianu pe traseul de la Piaţa Victoriei la Piaţa Unirii? Cât este de memorabilă, vizitată, agreabilă, specifică? Ce potenţial ascunde şi cum putem să îl punem astăzi în valoare?

Cei 16 studenţi participanţi studiază situaţia actuală a spaţiului public, intervievează publicul pentru a afla ce îşi doresc utilizatorii şi propun amenajări cu scopul de a face traseul mai atractiv și confortabil, de a-i reconferi o identitate şi relaționare cu zonele adiacente.

Imaginează-ți un București în care.. te plimbi în picioarele goale pe o stradă inerbată din centru.. și ai grădini suspendate pe acoperișul de la Eva.. ștrandul de la Lido e redeschis si așa ai un motiv să te plimbi cu copiii pe Magheru.. apoi, de-a lungul bulevardului sunt piețe suspendate și pasarele de traversare mai dese.. Piata Universității e acoperită cu o pergolă de viță de vie și tu te abați din drum să stai la statui, să privești copiii ce sar după struguri.. toamna se face vinul academic, cu stema pieței.. în scurt timp îți devine obișnuintă să-ți citești ziarul de dimineață pe o bancă in Piața Sf. Gheorghe.. iar parcul de la Unirii este cu adevărat accesibil și atractiv, o poartă atât către centrul orașului cît și înspre plaja Dâmboviței..

1 1 dupa

eva bfore eva a

piata-universitatii b piata-universitatii a
imagine reala: Florin Ghinda

Expunerea rezultatelor workshop-ului în spaţiul public este o etapă foarte importantă în concretizarea dialogului dintre utilizatorii urbani şi specialişti, pentru că ceea ce visăm și ne dorim individual putem propune împreună, și apoi, în etapa succesivă, să implicăm şi investitorii şi administraţia publică.

 

victoriei 1 victoriei 2 analize+propunere victoriei

magheru 1 magheru 4

magheru 2 magheru 3 analize+propunere magheru

universitate 1 universitate 2 analize+propunere universitate

unirii 1 unirii 2 analize+propunere unirii